Biografie

biografieBuse. is geboren op 30 december 1981 te Den Haag. Zij is van Turkse komaf en is al jaren bezig met muziek, acteren en dans. Als meisje van 6 is zij helemaal weg van ballet en twee jaar later stort zij zich in het synchroonzwemmen. Dit doet zij 7 jaar lang op nationaal en internationaal niveau. Ze wordt wat ouder en ontdekt de wereld van het dansen op moderne dance-muziek en het theater, al snel voelt ze zich helemaal thuis op het podium.

Een aantal jaren heeft ze in verschillende clubs en shows gedanst en geacteerd in een aantal amateur producties. Dit was, naast haar HBO studie Sociaal juridische dienstverlening, haar absolute passie. In 2002 wordt de toen 20-jarige zangeres Buse in één klap wereldberoemd met Mad’House. De eerste #1 hit van Mad’House, ‘Like a prayer’ veroverde in no time heel Europa en haalde niet alleen in Nederland de #1 positie, maar ook in Belgie en Duitsland piekte de hit op nummer #1. In de rest van Europa deed de hit het niet voor minder dan een top 10 plaats. De opvolgers “Holiday” en “Like a virgin” waren eveneens Europese chartbreakers. Ook buiten Europa was Mad’House een enorm succes. Dit succes bracht Buse ook in Noord en Zuid-Amerika. Mede daardoor is zij in alle delen van de wereld een zeer grote beroemdheid geworden. In 2002 bevalt Buse van een prachtige zoon. Dat maakt 2002 tot het perfecte jaar voor haar.

In 2004 na twee jaar intensief op tournee te zijn geweest, besluiten Buse en haar platenmaatschappij hun wegen te scheiden. Buse richt zich meer op zichzelf en haar gezin. Zij volgt in deze tijd acteerlessen en lessen musical aan de vocal and dance academy en diverse andere scholen.
Begin 2007 wordt zij door Harry Klooster casting uitgenodigd om auditie te doen voor Onderweg naar Morgen. Zij wordt aangenomen voor een nieuwe personage in de serie; Esra Karadeniz. Hierin zal zij voorlopig nog te zien zijn.
Buse richt zich op dit moment meer acteren en presenteren maar desalniettemin zal zij zich in de muziek ook niet stil kunnen houden en zullen we daarin ook zeker nog van haar horen.